Ajánlatkérés

Természetes fürdőtó építés

 

          Tavirózsa         Gumimatrac

 

 

 

 

A víz kapcsolata velünk

Természetes fürdőtó építés után

 

Kevés olyan emberrel találkoztam, aki ne szerette volna valamilyen formában a vizet. A víz közvetlen vagy közvetett kapcsolatát ki sem kerülhetjük, hiszen nélküle nem is létezhetnénk. Szinte biztos vagyok abban is, hogy csak igen kevesen vagyunk azok, akikre még ne hullott volna az eső, vagy ne tisztálkodott volna vele nap mint nap. A legtöbben szeretünk úszni vagy egy nagyobb természetes vízfelület mellett eltölteni a szabadidőnket. Van, aki vonzódik a vizes élővilág szépséges madaraihoz, és van olyan is, akit csak kevés dolog tölt fel jobban, mint egy szippantás abból az összehasonlíthatatlanul kellemes és üde levegőből, mint amilyen egy tóparti reggel levegője.

Nem is csoda, hogy az emberek a nyaralásuk, de általában mondhatjuk, hogy a szabadidejük eltöltésének helyszínéül oly gyakran választják a vízpartot. A víz közelsége sokunkat megnyugtat és kikapcsolódást nyújt a számunkra, és vannak olyanok is, akik számára egy életstílust jelképez. Magyar ember lévén én magam is nagy romantikával gondolok a Balatonra, és választom a környékét kikapcsolódásom színhelyéül, ha tehetem. Én nagyon szeretem a vizet!

Ajánlott oldalunk a KERTÉPÍTÉS

!Készüljön fel, mert irigyei lesznek

                                                    Fürdőtó dísz

Egyedi fürdőtó, egyedi életstílus

Egyedi fürdőtó építés

 

Egy vízparti ház olyan semmihez sem fogható életérzést kínál, amely a legtöbb ember számára azonnal átélhető érzés. Sokunk számára a szabadság szimbóluma is. Egy tópart mellett élni, olyan sajátos életstílust kínál, ami tényleg egyedivé teszi annak hangulatát. Nem is szeretném azt bizonygatni, hogy egy fürdőtó minden tekintetben képes ezeket az érzéseket helyettesíteni, de sok szempontból mégis megállja a helyét egy összehasonlításban, ha azt egy olyan ember olvassa, aki nyitott kíván lenni a témában.

Szerencsére nem szükséges erről a prémiumtermékről meggyőznöm manapság senkit: a fürdőtó építés igényét maguktól is érzik a vizet szeretők. Nos, szándékosan írom azt, hogy „akarja”, és nem azt, hogy mit akar. A legtöbb megrendelőm csak a fürdőtó saját igényeire szabott megtervezés fázisában informálódik arról, hogy milyen szerteágazóak a lehetőségek, amelyeket nyújtani képes majd a számára! És csak a fürdőtó elkészülése és használatba vétele után döbben rá, hogy mennyi élményt tud nyújtani számára, valamint az egész családi és baráti kör számára.

S mint említettem nem szükséges egyetlen fürdőtavat sem értékesítenünk, mert akinek a lehetőségei engedik, az magától megrendeli, amikor rájön, hogy a fürdőtó építés csakis róla szól. Arról a teljesen az Ő igényeire szabott, pontos prémiumszolgáltatásról, minek eredményeképpen valami olyan egyedi dolog születik meg, ami valóban egy életstílust mutat.

Ajánlott oldalunk a KERTÉPÍTÉS

!Készüljön fel, mert irigyei lesznek

                                                              Fürdőtó dísz

Az élmény, ami Önre vár...

Fürdőtó montázs

 

Természetesen az életstílus kifejezése mellett egy fürdőtó számtalan állandó örömöt is tud nyújtani a birtoklóinak. Talán azt gondolhatnánk, hogy eléggé szezonális módon, de erre engedje meg az olvasó, hogy majd rácáfoljak. A fürdés tekintetében mondhatjuk, hogy szezonális, azonban nézzük meg, hogy milyen élvezhető értékei vannak még a fürdőtónak, amely az egész év minden évszakát képes átölelni.

 • Esztétikai élmény

A Genfi-tó, a Bledi-tó és megannyi más tó szépsége olyan híressé tudott válni, hogy emberek ezer kilométernél is többet utaznak, csak hogy ott tölthessék el a szabadidejüket. Nem véletlen! A szép tavak – legyenek akár kisebbek is – természetes esztétikai élményt nyújtanak a szemlélődő számára.

A terasz alól induló vagy egy sziklák közül lágyan feltörő patakocska vagy vízesés megvilágított látványa gyönyörű a szemnek. A szélekbe rendezett tavirózsák, vízililiomok virágzása, vagy a vizet kortyolgató madarak a valódi természet élvezetét hozzák el az Ön kertjébe. A fürdőtó építés során mindenképpen figyelembe kell venni a tó esztétikai tulajdonságait is.

 • Egészség

A természetes környezet relaxáló hatása feltöltődést hozhat a mindennapi életünkbe. A mai túlhajszolt világunkban sokkal inkább szükségünk van a kikapcsolódásra, mint bármikor máskor. A természetes környezetnek pótolhatatlan jelentősége van testünk és lelkünk egészségének megőrzésében.

Ez garantáltan megnyugtatja majd!

Mindezek mellett a fürdőtó méreteinek köszönhetően teljesen alkalmas arra, hogy ússzon benne. A mozgás öröme és egészségünkre való jótékony hatása szintén vitathatatlan.

 • Fürdőzés

A fürdőtó építés legfontosabb célja, hogy olyan természetes medence jöjjön létre kertjében, amelyet bármikor szabadon élvezhet. Minden bizonnyal ismeri, hogy milyen érzést nyújt egy természetes tóban megfürdeni. Élvezni a víz kellemes illatát, tisztán felismerni saját lábujjainkat, mikor a kristálytiszta vízben lépkedünk. Felfrissülni, amikor nyitott szemmel alámerülünk, és a karibi vizeket idéző kézhez szoktatott pompás színű halainkkal játszunk.

 Az érzékeknek pontosan ez az élménye vár Önre a fürdőtavában! Ez a máshoz nem fogható valódi élmény, ami érthető módon lett népszerű azok között, akik megengedhetik maguknak ezt a kiváltságot.

 • Korcsolyázás

Százötven négyzetméternyi vagy nagyobb természetes vízfelület jéggé válása télen szintén nem kevés örömöt és testmozgást biztosíthat. A korcsolyázás kedvelőinek ez szintén egy olyan otthoni lehetőség, ami nem sokaknak adatik meg.

Ajánlott oldalunk a KERTI TAVAK KARBANTARTÁSA

                                                                                                        Készüljön fel, mert irigyei lesznek!                                              Fürdőtó dísz       

A fürdőtóról általában

Fürdőtó építés bármilyen jellegű kertbe

 

A fürdőtó egy mesterségesen létrehozott állóvíz, amely a talajtól, valamint a felszíni vizektől is szigeteléssel elzárt, fürdőzésre és úszásra egyaránt alkalmas vízfelület. A fürdőtóra használatban van több kifejezés is, mint az úszótó, a biotó, illetve a biomedence. Hivatalos Uniós elnevezése: szabadtéri fürdő biológiai vízkezeléssel.

A fürdőtó két alapvető zónára bontható, amelyek már a fürdőtó építés elején elkülönülnek egymástól: 

 • A használati zóna: a fürdőtó úszásra és fürdőzésre kiépített (leggyakrabban középső) része. 
 • A regenerációs zóna: a tó vízinövényekkel beültetett része, és/vagy bio-mechanikai szűrőkkel beépített része, ahol a víz tisztítása történik biológiai, és/vagy bio-mechanikai módon.

A fürdőtó méretétől függően a két zóna közti víz állandó áramlásban van. Bizonyos tótípusok esetében a víz áramlása mesterségesen történik, szivattyúrásegítéssel. Ha a fürdőtó építés precízen zajlott, a vízminőség egész évben kiváló maradhat.

A fürdőtó – lényegét tekintve – öntisztuló, tehát természetes úton tisztuló természetazonos műtárgy, amely fertőtlenítőszerek, illetve kemikáliák használata nélkül, biológiai folyamatokon keresztül tisztul. A fürdőtó biológiailag egyensúlyban van, amit a benne élő mikroorganizmusok (baktériumok) tartanak fenn, kombinálva a természetes növényzettel. Ennek a biológiai víztisztításnak a hatásfoka növelhető bio-mechanikai szűrőkkel is, amely kisebb fürdőtavaknál elengedhetetlen. A fürdőtavak a méretüktől és a növényzetük mennyiségétől függően vannak kiegészítő gépészettel ellátva.

A használati zóna szigetelése PVC medencefóliával, míg a regenerációs zóna szigetelése PVC tófóliával készül. Nagyon gyakori a látványelemek használata is, amelyek nem csak a látványban, de a fürdőtó vizének az áramlásában, illetve a víz oxigénellátásában is segítenek. Ilyenek leggyakrabban a vízesés, a patak és a világítás is. Természetesen az élményelemek sem maradhatnak el egy igazán extra fürdőtó kialakításánál, beépíthető extrák az ellenáramoltató, a tófűtés és a masszázs befúvók is. 

Ajánlott oldalunk a KERTÉPÍTÉS

!Készüljön fel, mert irigyei lesznek

                                                               Dísz

Fürdőtó vagy medence?    

Fürdőtó vagy medence?    

Nehéz egy biológiailag élő, valamint egy biológiailag élettelen dolog között hasonlóságokat és különbségeket megfogalmazni valamely javára, mivel különböző nézőpontok vannak. Így az, ami az egyik előnye lehet, más nézőpontból lehet a hátránya is. Ezért szubjektíven a saját nézőpontom alapján írom le a fürdőtó előnyeit. Remélem, sokakkal leszek egy véleményen ezzel.

 • A fürdőtó egész évben díszíti a kertet. Fedés és fűtés nélkül is egész évben használható, bár télen csak korcsolyázásra.
 • Nem szükséges a vizét télen leengedni.
 • A vizét nem kell vegyszerekkel kezelni ahhoz, hogy kristálytiszta legyen. A természetes lágy vize nem okoz allergiás tüneteket, bőrszárazságot, valamint kellemetlen (klór) szagokat.
 • A fürdőtó fenntartási költségei kisebbek.
 • A vize gyorsabban felmelegszik.
 • Dísztó és medence egyben.

Ajánlott oldalunk a KERTÉPÍTÉS

!Készüljön fel, mert irigyei lesznek

 

                                                  Wellness      Kövek    

Miben segíthetünk?
Kérjük válasszon
Öntözőrendszer
Gyepszőnyeg
Kertépítés
Kertfenntartás
Kerttervezés
Kerti tó
Helyszín, országrész?