Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Kertépítés télen?

 

A téli kertépítés nem egy elterjedt dolog, ezért egyáltalán ne lepődjön meg, ha ez Önnek nem jutott még eszébe. Pedig el kell mondjam, hogy télen, szinte minden kertépítési munkafázis elvégezhető, de legalább is a nagyobb munkák kivétel nélkül. Ráadásul számtalan előnyökkel is jár!

Amikor ezt a cikket írom, éppen tél van és hó van a kertben. Nem ebben az időben gondolom azt, hogy a téli kertépítés eredményes lenne. Ilyenkor csak saraznánk, illetve a fagyott föld megakadályozná, hogy könnyen dolgozzunk. Ellenben a már megszokottnak mondható mediterrán jellegű tél – és amilyen idáig a tél volt – megengedi, hogy kertépítési munkákat végezzünk el. Ezzel előkészítve azt, hogy tavasszal már csak be kelljen fejezni azokat a munkákat, amelyek abban az évszakban kívánatosak.

A téli kertépítés folyamán a nagyobb munkák közül a földmunkák azok, amelyek könnyen elvégezhetők. A felesleges föld kitermelése, a szükséges termőtalaj betermelése, a kert struktúrájának a kialakítása elvégezhető munkák. Számos előnye van ennek, mint például az, hogy tavaszra a föld beáll, valamint összeérik. Ez után a többi munkafázis már sokkal könnyebben és biztonságosabban végezhető. Bizonyos kertekben a növényirtás is komoly feladat, ami szintén ilyenkor télen végezhető. Kevesen tudják azt is, hogy számos növény van – mint például a fenyőfélék -, amelyek ültetése télen kívánatos. 

A kertépítők számára a szezon nem télen van, sa jó kertépítők egész évben le vannak kötve munkákkal. Mindenki jól jár, ha már télen hozzáfoghat a kert építésének, mivel egy megkezdett munka be is lesz fejezve, valamint a kertépítő is általában örül, hogy télen is dolgozhat.

Ajánlott oldalunk a KERTÉPÍTÉS 

!Szeretünk kertet építeni, és tudunk is

Miben segíthetünk?
Kérjük válasszon
Öntözőrendszer
Gyepszőnyeg
Kertépítés
Kertfenntartás
Kerttervezés
Kerti tó
Helyszín, országrész?