Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Kertépítés nyáron?

Ebben a blogbejegyzésben egy alapvető tévhit szétoszlatásához szeretnék magam is hozzájárulni azzal, hogy kiírom a weboldalunkra, hogy nyáron lehet kertet építeni! Megdöbbenve tapasztaljuk, hogy még mindig él az a tévhit, hogy a kertépítés nem nyári tevékenység ezért meg azért… - és itt nagyon különböző elképzeléseket hallunk, de nagyjából összefoglalva azért, mert nagyon meleg van.

Teljesen igaz, hogy a nyári kertépítés sokkal több odafigyelést, felkészültséget és tapasztalatot igényel, azonban az a kifejezés, hogy nem lehetetlen már nem is ide illik. Mivel nem megpróbáljuk, hanem következetesen végezzük ezt a tevékenységet nyáron, sőt még a kánikulában is, ahol a legjobban minket visel meg a forróság, mivel a növényeket megfelelő öntözés mellett nem.

Természetesen ilyenkor nem ültetünk koros növényeket, különösképpen tűlevelűeket nem. Azonban minden más kerti tevékenységet igen, bár van egy kulcsfontosságú tényező is, ami az automata öntözőrendszer beépítése a kertbe. Sajnos ennek a berendezésnek a megléte nélkül nem olyannyira nem fog menni a gyepszőnyeg gyökeresedése vagy egyéb a növényeké, hogy munkát nem is vállalunk, ha ez a feltétel nincsen meg.

Szerencsére ez nem igen fordul elő, hiszen az öntözőrendszer olyannyira népszerűvé, ha tetszik kötelezővé vált az újépítésű kertekben, hogy szinte nincs olyan ügyfélkérés, ami ezt nélkülözné. Ezért mi is tudunk nyáron kerteket építeni.

Miben segíthetünk?
Kérjük válasszon
Öntözőrendszer
Gyepszőnyeg
Kertépítés
Kertfenntartás
Kerttervezés
Kerti tó
Helyszín, országrész?