Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

Az öntözőrendszer szerelőn múlik!

A legtöbb esetben azt tapasztalom, hogy a kerti öntözőberendezés után érdeklődő kerttulajdonosnak a figyelme túlságosan a berendezés márkájára irányul és irányítódik. Két oka is van ennek, hiszen az általános műszaki cikkek vásárlásánál a termékek előállítói eszeveszett energiákat fektetnek bele abba, hogy jó PR-ja legyen a terméküknek. Ezzel elérik, hogy termékcentrikusan vagy termékhűen válasszon a kedves vásárló. Valamilyen formában ez így van az öntözőrendszer alkatrészeket forgalmazók között is, de a határozott véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy nem ez a leghangsúlyosabb szempont, ami a jó választást illeti. A profi locsolórendszerek piacán az amerikai márkák nagyon jók, vannak kiemelkedő termékek minden palettán, ugyanakkor az egészét nézve bármelyik márka nagyon megbízható ezek közül. Hosszú távú és minőségi működést várhatunk el tőlük.

A hangsúly szerintem a telepítő szakemberen múlik. Míg egy TV-t vagy egy mosógépet már összeszerelve kapunk meg, addig ezt a kerti vízkijuttató berendezést a helyszínen kell összeszerelni, méghozzá gyakran több száz különálló alkatrészből. Mi sem bizonyítja jobban az állításomat, mint az, hogy akármikor képes lennék a legjobbnak tartott márkából is egy igazán hanyag munkát elvégezni. Ismerem az amatőr buktatókat és az „időkímélő” megoldásokat.

Azt javaslom tehát, hogy ne a márkát figyelje! Találjon egy olyan szakembert, akit akár többen is ajánlanak és a munkája önmagáért beszél. Vagyunk néhányan a hazai piacon.

Miben segíthetünk?
Kérjük válasszon
Öntözőrendszer
Gyepszőnyeg
Kertépítés
Kertfenntartás
Kerttervezés
Kerti tó
Helyszín, országrész?