Ajánlatkérés
Vissza a bejegyzésekhez

A kertépítés a pontos kerttervezéssel kezdődik

Amikor dicsérnek egy kertépítőt, hogy mennyire szép kertet épített és híre megy, hogy a keze ügyéből kikerült munkák egytől-egyig gyönyörűek, akkor valószínű, hogy egy kiváló kerttervező munkáját, annak a megálmodott és megvalósult elképzelését dicsérjük! Természetesen a kertépítést végző személyt, a kertépítőt semmivel sem kisebbíti ez a tény. Ő nagyszerűen elvégezte azt a munkát, ami a kertészeti terven volt, és nem kevésszer az is előfordul, hogy a kertépítést végző személy megegyezik a kerttervezést végzővel. Ez szerintem egyébként a legjobb variáció a sikeres kertépítés fontos tényezője.

Az, hogy a kertépítés végeredménye a megrendelőnek mennyire fog tetszeni, egyenes arányban van a még a kerttervezést is megelőző első lépésnek tekinthető igény felméréssel, ami valójában egy lista arról, hogy milyen kerti elemeket, növényeket, stílusjegyeket tartalmazzon a kert. A kerttervező ezeknek alapján fogja megtervezni a kertet úgy, ahogyan a megrendelő szeretné, illetve ahogyan azt a környezet diktálja szakmailag.

Jóideje létezik már 3D látványtervezés is, amely a vizuális értelmezhetőséget nagy mértékben megkönnyíti. Sőt, 3D látványterv videók is vannak, ahol még a kertépítés előtt egy vizuális sétát tehet a kertkoncepcióban a megrendelő! És a kertépítőnek is nagy segítséget nyújthat, miközben halad a kertépítés munkáival.

Ajánlott oldalunk a KERTÉPÍTÉS

Miben segíthetünk?
Kérjük válasszon
Öntözőrendszer
Gyepszőnyeg
Kertépítés
Kertfenntartás
Kerttervezés
Kerti tó
Helyszín, országrész?