Ajánlatkérés

Öntözőrendszer

 

 

Általában az öntözőrendszerről


 

’96-ban vettem részt először öntözőrendszer telepítésen. Azóta megszámolni sem tudom, hogy hány öntözőrendszert telepítettem a több hektárostól a néhány négyzetméteresig. Voltak ezek között magánkertek, parkok, ipari parkok és szállodák, voltak tetőkertek, üvegházak, templomkertek, sőt még temetőbe is telepítettem öntözőrendszert. A kétezres évek elejéig tényleg státuszszimbólum volt, nem csupán egy luxuscikk. Az alkatrészek ugyan már beszerezhetők voltak, de alig volt szakember, aki értett hozzá, és az ára vetekedett egy autó árával.

Mára már ez minden fent említett szempontból megváltozott.

Ennek ellenére még mindig belefutok – nem is kevésszer – abba a tévhitbe, hogy az öntözőrendszert csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Ez ma már nem igaz. Népszerűsége miatt az ára lecsökkent, ráadásul a világ egy olyan polgári életformát hozott létre az ember számára, amiben a megtakarításai a legértékesebbek. Mivel az öntözőrendszer más háztartási berendezéseknél is jobban beleillik a megtakarítás világába, ezért egyáltalán nem túlzó kijelentés az, hogy a leghatékonyabb háztartási berendezéssé nőtte ki magát. Valódi életminőséget javító kényelmi eszközzé!

Felhasználójának abban tud segíteni, hogy képes legyen úgy fenntartani egy gyönyörű kertet, hogy közben a kiadásai, és a szabadideje is több legyen. Abban tud továbbá segíteni, hogy egy egészségesebb és élhetőbb lakókörnyezetet teremtsen.

Ajánlott oldalunk a HATÉKONY ÖNTÖZŐRENDSZER

                                                                                                  Megoldjuk fű alatt!                                                                                                                                                            

Gyönyörű kert és az öntözőrendszer                                                                                                                  

 

Biztosan látott már olyan kertet, ahol a fű makulátlan volt, sűrű, egyöntetűen zöld. Ahol a növények szépek, fejlettek és egészségesek voltak. Szinte biztos vagyok benne, hogy öntözőrendszer működik abban a kertben! Gyakran olyan kertet mutatnak számomra a kívánatosnak, amelyben az egyetlen különbség a többi kerttől az, hogy öntözőrendszer ápolja. Ennyire észrevehetők a hatásai!

Ennek több oka is van, azonban a folyamatos és szakszerű öntözővíz ellátása a kertnek több mint szükségszerű ahhoz, hogy a kertünk gyönyörű és egészséges legyen. Az öntözőrendszer „titka” az, hogy a növények számára kiszámítható ciklusokban öntöz, ezért a növények szempontjából „mindig lehet rá számítani.” Másképp mondva a növényeknek nem kell energiát fordítani a vízháztartásukra, mivel a létszükségletű öntözővíz folyamatosan megérkezik.

A gyep esetében szinte lehetetlen a magas minőség elérése öntözőrendszer használata nélkül. Nem nehéz ezt megérteni akkor, ha megnézzük milyen gyep a kívánatos. A kívánatos gyep egyenletesen zöld, egyenletesen sűrű, egyöntetű állagú. A kulcsszó az egyenletességen van, ami magában foglalja az öntözővíz mennyiségét és az öntözési időszakokat is. Erre manapság csak egy gép képes. A munkáját pontos precíz egyenletességgel végző öntözőrendszer az egyetlen erre kifejlesztett berendezés. Mivel a hazai kertek közkedvelt növénye a gyep, amely egy átlagos kert növényzetének 70%-át jelenti, ezért kertünk látványát meghatározza az állapota.

Ajánlott oldalunk a GYEPSZŐNYEG ÖNTÖZÉSE

                                                                                                  Megoldjuk fű alatt!                                                                                                                

 

Takarékos öntözőrendszer

   

Az automata öntözőrendszer mai megítélésében nem elég, hogy jó minőségű alkatrészek összeállításával készüljön és nem elég, hogy kiváló szakember szerelje össze. Szükségessé vált, hogy víztakarékosan tudjon működni! Ennek legfontosabb oka, hogy a tiszta víz nem csak egyre szűkösebben áll a rendelkezésünkre, de egyre drágábban is jutunk hozzá.

      •  Víztakarékos

Minden más öntözési megoldás közül messze az öntözőrendszer képes az öntözővíz leghatékonyabb, így a leginkább víztakarékos felhasználására. Természetesen ez csak abban az esetben igaz, ha a kert folyamatosan kielégítő módon öntözve volt más öntözési megoldással.

 • A professzionális öntözőrendszerek évtizedek óta, sőt némelyik közel egy évszázados fejlesztési múlttal rendelkeznek. Ezek a fejlesztések jobbára az adott időszak trendjeinek megfelelően változnak, aminek célkeresztjében az elmúlt évtizedben a víztakarékosság áll!
   
 • Az öntözőrendszer az abszolút rugalmas kialakításának köszönhetően teljes mértékben az adott kert paramétereire szabható, ezáltal megvalósítható, hogy pontosan a vízfelhasználási igénynek megfelelő kialakítás legyen a végső állapot.
   
 • Programozhatósága miatt az automata öntözőrendszer az évszakoknak, illetve az adott időjárásnak megfelelően tud öntözni. Valamint a legkisebb párolgási veszteséggel járó napszakokban, amikor igazán hatékony az öntözés.
   
 • Az esőérzékelés miatt nem öntözi túl a kertet és nem okoz felesleges kiadást sem, hanem az öntözőrendszer alkalmazkodik az aktuális nedvességi viszonyokhoz.
   
 • Akár alternatív, akár természetes vízforrásokról is üzemeltethető az öntözőrendszer. Ennek feltétele egy megfelelő szivattyús gépészet hozzáépítése.

 

      •  Időtakarékos

Mivel a kert öntözése a kertfenntartás szempontjából akár a leghosszabb feladat is lehet, ezért az öntözőrendszer nagyon sok időt spórol meg a gazdájának. Működéséhez nem igényli a felhasználó jelenlétét, felügyeletét. A mostani trendek egyértelműen ezt a választási szempontot jelölik meg a legelsőnek, ami teljesen érthető, hiszen a világunk berendezkedésében az időnk az egyik legértékesebb dolgunk. Mára már tömegeknek fontosabb a munkájukkal, családjukkal, pihenésükkel töltendő idő növelése, mint a kert kézzel történő öntözése. Ehhez járul hozzá az öntözőrendszer.

      •  Energiatakarékos

Azon felül, hogy az öntözőrendszer éves energia felvétele szinte kimutathatatlan (abban az esetben, ha nem szivattyúsgépészet hajtja, hanem a hálózati nyomás), fő erénye, hogy nem kell a felhasználójának órákig a locsolással fárasztania magát. Bár nem ez a munkavégzés a fizikai igénybevételek csúcsa, azonban a késő esti, illetve a kora hajnali öntözés nem mindig esik jól nekünk. Nem is igazán illik bele a ma élő polgár életvitelébe.

Ajánlott oldalunk a HATÉKONY ÖNTÖZŐRENDSZER

         !Megoldjuk fű alatt                                                                                                                           

 

Egészségünk és az öntözőrendszer


 

A környezetünk szépsége, egészsége és harmóniája képes hatást gyakorolni az általános egészségi állapotunkra, hiszen a magas esztétikai értékek egészségünkre gyakorolt hatása az ember által régóta felfedezett módon egy terápiás értékű dolog. Egy szép kert esztétikája képes olyan emóciót kiváltani annak szemlélőjéből, ami az arra érzékeny ember számára nagyon kellemes. Javarészt az emberek törekszenek a lakókörnyezetük szebbé tételére, hiszen ettől közérzetük és életminőségük is javul. Az öntözőrendszer környezetre gyakorolt pozitív hatásai vitathatatlanok, hiszen az élő kultúra legalapvetőbb igényét elégíti ki.

Természetesen ennél kézzelfoghatóbb hatásai is vannak az öntözőrendszernek az egészségünkre, mivel a napi öntözés hatására csökkenti a kertünkben a por és a pollenek jelenlétét. Szintén a napi öntözés hatására mikroklímát alakít ki, ami a nyári forró hónapokban kellemesebb, párásabb levegőt eredményez. Ezek olyan fizikai hatások, amelyek ténylegesen egészségesebb környezetet biztosítanak nem csak a növényeink, de saját magunk számára is. Amennyiben az adott kertben haszonnövények is vannak, akkor a termések várhatóan egészségesebbek és fejlettebbek lesznek a gyengébben öntözött társaiknál. Minőségi és mennyiségi tekintetben is javulást eredményezhet.

Ajánlott oldalunk az ÖNTÖZŐRENDSZER TULAJDONSÁGAI

         !Megoldjuk fű alatt

                                                                                                                                               

A kertépítés és az öntözőrendszer

Ma már az öntözőrendszer teljes mértékben nélkülözhetetlen eleme a kertépítésnek. A korrekt kertépítők nem is vállalnak az épített kertre garanciát, ha nem üzemel benne automata öntözőrendszer. Talán vannak olyanok, akik számára ez nem reális. Ennek azonban egyetlen oka az, hogy bizonyos összefüggésekről nincs elég adatuk.

Hazánk időjárása nem kiszámíthatatlan. Ma már jól látjuk, hogy egyre szárazabb, melegebb és aszályosabb trendet követ, ami időként egy-egy évre változni látszik, de valójában a trend nem változik. Öntözőrendszer nélkül egy forró nyári időszakban 24-48 óra elégtelen öntözés is a gyepszőnyeg teljes összeomlásához vezethet. Általában nem is gondolják az emberek, hogy még az öntözőrendszernek is napi 3-4 órát kell üzemelnie, ha egy friss telepítésű 300-400 négyzetméter gyepszőnyegről van szó. Ekkora területnek ilyen időszakban történő öntözése más módszerekkel kielégítő módon elképzelhetetlen. Több olyan próbálkozáson vagyok túl ezzel kapcsolatban, aminek a végeredménye vagy az öntözőrendszer utólagos (sokkal több munkával járó) beszerelése volt, vagy a megrendelővel való megromlott viszony. De nem vagyok egyedül ezzel, más korrekt kertépítők is jártak már így.

Ezért ne gondolja, hogy a kertépítők körmük szakadtáig öntözőrendszert akarnak eladni Önnek, amikor nincs is rá szüksége! Egyszerűen képtelenség garanciát vállalni a növények eredésére olyan körülmények között, ahol nincsenek biztosítva a feltételek. Semmi sem garantálja a kertépítő számára azt, hogy a frissen beültetett növények pontosan annyit, pontosan akkor, és pontosan ott, ahol szükséges lesznek megöntözve. Az öntözőrendszer mindezt garantálja.

Nincs szükségem rá, hogy bárkit is meggyőzzek erről, de azért leírom. Még egyszer sem fordult elő az a helyzet, hogy valaki megbánta volna utólag, hogy e berendezés mellett döntött.

Ajánlott oldalunk a MI AZ AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER

                                                                                                  Megoldjuk fű alatt!

                                                                                               

A környezetvédelem és az öntözőrendszer

Ma már a gondos vásárló mielőtt terméket választ vagy valamilyen szolgáltatást rendel meg, a környezetvédelmi szempontokat is mérlegeli.

Földünk nyersanyagkészletei végesek, a környezetszennyezéssel okozott károk következményei pedig beláthatatlanok.  Ahogy a mondás tartja a föld nem a miénk, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Sokéves szakmai tapasztalatunk birtokában mi már kizárólag a környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő öntözőrendszereket telepítünk, amely a legszigorúbb követelménynek is maximálisan megfelel. Az általunk felhasznált szórófejek a működésükhöz nem igényelnek kenőanyagot, ezzel is csökkentve a kert vegyi anyag terhelését.

Az öntözőrendszer telepítésben számunkra nincs megoldhatatlan feladat, legyen szó golfpályáról vagy egy hétköznapi kertről, a terület nagyságától függetlenül lelkiismeretesen és minden előírásnak megfelelően, professzionálisan végezhető el a telepítés.

A környezetvédelem a számunkra a takarékosság szinonimája, hiszen a föld ivóvíz készletei végesek, nem pazarolhatjuk az öntözővizet sem, csak azért, hogy zölden pompázó kertünkben gyönyörködhessünk.

Az öntözőrendszer kialakításakor már a tervezés során ügyelünk rá, hogy a kertépítés során kiválasztott növények ne igényeljenek extra gondoskodást. Büszkén állíthatjuk - és ezt elégedett ügyfelek visszajelzései is igazolják, hogy ezen a területen képesek vagyunk maradandót alkotni. A megrendelővel minden apró részletet egyeztetve, a hely sajátosságait is maximálisan kihasználva és tekintetbe véve végezzük el a kertépítést, és ezzel párhuzamosan az öntözőrendszer telepítését.

Az öntözőrendszer alkatrészeinek kiválasztásában a magas minőség döntő szempont, hiszen itt is érvényes a szabály, a látszólag kedvezőbb árú termékben kétszeresen is csalódhatunk. Egyrészt pénzt dobunk ki az ablakon, mert a hamar elhasználódott alkatrészeket cserélni kell, ez plusz költség anyagárban és munkadíjban egyaránt, és környezetvédelmi irányelvek ellen is vétünk, mert hulladék keletkezik, amelyet ha bölcsebben választunk, el is kerülhetnénk. A javaslatunk az, hogy a minőségi alkatrészeken a beépített öntözőrendszer esetében semmiképpen se spóroljon. Az általunk felhasznált alkatrészekre, elemekre nyújtott több éves garancia a magas minőségre való biztosítékot garantál.

Ajánlott oldalunk a HATÉKONY ÖNTÖZŐRENDSZER

!Megoldjuk fű alatt

 

Miben segíthetünk?
Kérjük válasszon
Öntözőrendszer
Gyepszőnyeg
Kertépítés
Kertfenntartás
Kerttervezés
Kerti tó
Helyszín, országrész?