Ajánlatkérés

Öntözőrendszer

 

 

Amit ad az öntözőrendszer!

Ennek a berendezésnek a legfontosabb előnye nem a tulajdonságaiban keresendő. Sokkal inkább abban az érzésben, amit akkor tapasztal a kerttulajdonos, amikor ránéz a kertjére, és amit lát, az megelégedettséggel és örömmel tölti el. Azt tapasztalja, hogy a minimalizált időráfordítás mellett is a gyep üde és zöld, a növények szépen fejlődnek és a kert a legszebb formáját mutatja. Amikor örömmel ránéz, akkor másodlagos gondolatként nem jelentkeznek azok a mindennapi órák, amit locsolással és slag össze-vissza tekergetésével kellett eltölteni ahhoz, hogy ezt az eredményt elérje. Ez biztos!

 

Általában az öntözőberendezésről


 

’96-ban vettem részt először öntözőrendszer telepítésen. Azóta megszámolni sem tudom, hogy hány berendezést telepítettem a több hektárostól a néhány négyzetméteresig. Voltak ezek között magánkertek, parkok, ipari parkok és szállodák, voltak tetőkertek, üvegházak, templomkertek, sőt még temetőbe is telepítettem. A kétezres évek elejéig tényleg státuszszimbólum volt, nem csupán egy luxuscikk. Az alkatrészek ugyan már beszerezhetők voltak, de alig volt szakember, aki értett hozzá, és az ára vetekedett egy autó árával.

Mára már ez minden fent említett szempontból megváltozott.

Ennek ellenére még mindig belefutok – nem is kevésszer – abba a tévhitbe, hogy ezt a berendezést csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Ez ma már nem igaz. Népszerűsége miatt az ára lecsökkent, ráadásul a világ egy olyan polgári életformát hozott létre az ember számára, amiben a megtakarításai a legértékesebbek. Mivel más háztartási berendezéseknél is gyakorta jobban beleillik a megtakarítás világába, ezért egyáltalán nem túlzó kijelentés az, hogy a leghatékonyabb háztartási berendezéssé nőtte ki magát. Valódi életminőséget javító kényelmi eszközzé!

Felhasználójának abban tud segíteni, hogy képes legyen úgy fenntartani egy gyönyörű kertet, hogy közben a kiadásai, és a szabadideje is több legyen. Abban tud továbbá segíteni, hogy egy egészségesebb és élhetőbb lakókörnyezetet teremtsen.

Ajánlott oldalunk a HATÉKONY ÖNTÖZŐRENDSZER

                                                                                                  Megoldjuk fű alatt!                                                                                                                                                            

Gyönyörű kert és az öntözőrendszer                                                                                                                  

 

Biztosan látott már olyan kertet, ahol a fű makulátlan volt, sűrű, egyöntetűen zöld. Ahol a növények szépek, fejlettek és egészségesek voltak. Szinte biztos vagyok benne, hogy öntözőrendszer működik abban a kertben! Gyakran olyan kertet mutatnak számomra a kívánatosnak, amelyben az egyetlen különbség a többi kerttől az, hogy ez a berendezés ápolja. Ennyire észrevehetők a hatásai!

Ennek több oka is van, azonban a folyamatos és szakszerű öntözővíz ellátása a kertnek több mint szükségszerű ahhoz, hogy a kertünk gyönyörű és egészséges legyen. A locsolórendszer „titka” az, hogy a növények számára kiszámítható ciklusokban öntöz, ezért a növények szempontjából „mindig lehet rá számítani.” Másképp mondva a növényeknek nem kell energiát fordítani a vízháztartásukra, mivel a létszükségletű öntözővíz folyamatosan megérkezik.

A gyep esetében szinte lehetetlen a magas minőség elérése öntözőrendszer használata nélkül. Nem nehéz ezt megérteni akkor, ha megnézzük milyen gyep a kívánatos. A kívánatos gyep egyenletesen zöld, egyenletesen sűrű, egyöntetű állagú. A kulcsszó az egyenletességen van, ami magában foglalja az öntözővíz mennyiségét és az öntözési időszakokat is. Erre manapság csak egy gép képes. A munkáját pontos precíz egyenletességgel végző kerti öntöző az egyetlen erre kifejlesztett berendezés. Mivel a hazai kertek közkedvelt növénye a gyep, amely egy átlagos kert növényzetének 70%-át jelenti, ezért kertünk látványát meghatározza az állapota.

Ajánlott oldalunk a GYEPSZŐNYEG ÖNTÖZÉSE

                                                                                                  Megoldjuk fű alatt!                                                                                                                

 

Takarékos öntözőrendszer

   

Az automata öntözőrendszer mai megítélésében nem elég, hogy jó minőségű alkatrészek összeállításával készüljön és nem elég, hogy kiváló szakember szerelje össze. Szükségessé vált, hogy víztakarékosan tudjon működni! Ennek legfontosabb oka, hogy a tiszta víz nem csak egyre szűkösebben áll a rendelkezésünkre, de egyre drágábban is jutunk hozzá.

      •  Víztakarékos

Minden más öntözési megoldás közül messze az öntözőrendszer képes az öntözővíz leghatékonyabb, így a leginkább víztakarékos felhasználására. Természetesen ez csak abban az esetben igaz, ha a kert folyamatosan kielégítő módon öntözve volt más öntözési megoldással.

 • A professzionális öntözőberendezések évtizedek óta, sőt némelyik közel egy évszázados fejlesztési múlttal rendelkeznek. Ezek a fejlesztések jobbára az adott időszak trendjeinek megfelelően változnak, aminek célkeresztjében az elmúlt évtizedben a víztakarékosság áll!
   
 • Az abszolút rugalmas kialakításának köszönhetően teljes mértékben az adott kert paramétereire szabható, ezáltal megvalósítható, hogy pontosan a vízfelhasználási igénynek megfelelő kialakítás legyen a végső állapot.
   
 • Programozhatósága miatt az évszakoknak, illetve az adott időjárásnak megfelelően tud öntözni. Valamint a legkisebb párolgási veszteséggel járó napszakokban, amikor igazán hatékony az öntözés.
   
 • Az esőérzékelés miatt nem öntözi túl a kertet és nem okoz felesleges kiadást sem, hanem alkalmazkodik az aktuális nedvességi viszonyokhoz.
   
 • Akár alternatív, akár természetes vízforrásokról is üzemeltethető. Ennek feltétele egy megfelelő szivattyús gépészet hozzáépítése.

 

      •  Időtakarékos

Mivel a kert öntözése a kertfenntartás szempontjából akár a leghosszabb feladat is lehet, ezért az öntözőrendszer nagyon sok időt spórol meg a gazdájának. Működéséhez nem igényli a felhasználó jelenlétét, felügyeletét. A mostani trendek egyértelműen ezt a választási szempontot jelölik meg a legelsőnek, ami teljesen érthető, hiszen a világunk berendezkedésében az időnk az egyik legértékesebb dolgunk. Mára már tömegeknek fontosabb a munkájukkal, családjukkal, pihenésükkel töltendő idő növelése, mint a kert kézzel történő öntözése.

      •  Energiatakarékos

Azon felül, hogy az öntözőrendszer éves energia felvétele szinte kimutathatatlan (abban az esetben, ha nem szivattyúsgépészet hajtja, hanem a hálózati nyomás), fő erénye, hogy nem kell a felhasználójának órákig a locsolással fárasztania magát. Bár nem ez a munkavégzés a fizikai igénybevételek csúcsa, azonban a késő esti, illetve a kora hajnali öntözés nem mindig esik jól nekünk. Nem is igazán illik bele a ma élő polgár életvitelébe.

Ajánlott oldalunk a HATÉKONY ÖNTÖZŐRENDSZER

         !Megoldjuk fű alatt                                                                                                                           

 

Egészségünk és az öntözőrendszer


 

A környezetünk szépsége, egészsége és harmóniája képes hatást gyakorolni az általános egészségi állapotunkra, hiszen a magas esztétikai értékek egészségünkre gyakorolt hatása az ember által régóta felfedezett módon egy terápiás értékű dolog. Egy szép kert esztétikája képes olyan emóciót kiváltani annak szemlélőjéből, ami az arra érzékeny ember számára nagyon kellemes. Javarészt az emberek törekszenek a lakókörnyezetük szebbé tételére, hiszen ettől közérzetük és életminőségük is javul. Az öntözőrendszer környezetre gyakorolt pozitív hatásai vitathatatlanok, hiszen az élő kultúra legalapvetőbb igényét elégíti ki.

Természetesen ennél kézzelfoghatóbb hatásai is vannak az egészségünkre, mivel a napi öntözés hatására csökkenti a kertünkben a por és a pollenek jelenlétét. Szintén a napi öntözés hatására mikroklímát alakít ki, ami a nyári forró hónapokban kellemesebb, párásabb levegőt eredményez. Ezek olyan fizikai hatások, amelyek ténylegesen egészségesebb környezetet biztosítanak nem csak a növényeink, de saját magunk számára is. Amennyiben az adott kertben haszonnövények is vannak, akkor a termések várhatóan egészségesebbek és fejlettebbek lesznek a gyengébben öntözött társaiknál. Minőségi és mennyiségi tekintetben is javulást eredményezhet.

Ajánlott oldalunk az ÖNTÖZŐRENDSZER TULAJDONSÁGAI

         !Megoldjuk fű alatt

                                                                                                                                               

A kertépítés és az öntözőberendezés

 

Ma már az öntözőrendszer teljes mértékben nélkülözhetetlen eleme a kertépítésnek. A korrekt kertépítők nem is vállalnak az épített kertre garanciát, ha nem üzemel benne automata öntözőrendszer. Talán vannak olyanok, akik számára ez nem reális. Ennek azonban egyetlen oka az, hogy bizonyos összefüggésekről nincs elég adatuk.

Hazánk időjárása nem kiszámíthatatlan. Ma már jól látjuk, hogy egyre szárazabb, melegebb és aszályosabb trendet követ, ami időként egy-egy évre változni látszik, de valójában a trend nem változik. A locsolórendszer nélkül egy forró nyári időszakban 24-48 óra elégtelen öntözés is a gyepszőnyeg teljes összeomlásához vezethet. Általában nem is gondolják az emberek, hogy napi 3-4 órát kell üzemelnie, ha egy friss telepítésű 300-400 négyzetméter gyepszőnyegről van szó. Ekkora területnek ilyen időszakban történő öntözése más módszerekkel kielégítő módon elképzelhetetlen. Több olyan próbálkozáson vagyok túl ezzel kapcsolatban, aminek a végeredménye vagy az öntözőrendszer utólagos (sokkal több munkával járó) beszerelése volt, vagy a megrendelővel való megromlott viszony. De nem vagyok egyedül ezzel, más korrekt kertépítők is jártak már így.

Ezért ne gondolja, hogy a kertépítők körmük szakadtáig ilyen berendezést akarnak eladni Önnek, amikor nincs is rá szüksége! Egyszerűen képtelenség garanciát vállalni a növények eredésére olyan körülmények között, ahol nincsenek biztosítva a feltételek. Semmi sem garantálja a kertépítő számára azt, hogy a frissen beültetett növények pontosan annyit, pontosan akkor, és pontosan ott, ahol szükséges lesznek megöntözve. 

Nincs szükségem rá, hogy bárkit is meggyőzzek erről, de azért leírom. Még egyszer sem fordult elő az a helyzet, hogy valaki megbánta volna utólag, hogy e berendezés mellett döntött.

Ajánlott oldalunk a MI AZ AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER

                                                                                                  Megoldjuk fű alatt!

                                                                                               

A környezetvédelem és az öntözőrendszer

Ma már a gondos vásárló mielőtt terméket választ vagy valamilyen szolgáltatást rendel meg, a környezetvédelmi szempontokat is mérlegeli.

Földünk nyersanyagkészletei végesek, a környezetszennyezéssel okozott károk következményei pedig beláthatatlanok.  Ahogy a mondás tartja a föld nem a miénk, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön. Sokéves szakmai tapasztalatunk birtokában mi már kizárólag a környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő öntözőrendszereket telepítünk, amely a legszigorúbb követelménynek is maximálisan megfelel. Az általunk felhasznált szórófejek a működésükhöz nem igényelnek kenőanyagot, ezzel is csökkentve a kert vegyi anyag terhelését.

Az automata öntözőrendszer telepítésben számunkra nincs megoldhatatlan feladat, legyen szó golfpályáról vagy egy hétköznapi kertről, a terület nagyságától függetlenül lelkiismeretesen és minden előírásnak megfelelően, professzionálisan végezhető el a telepítés.

A környezetvédelem a számunkra a takarékosság szinonimája, hiszen a föld ivóvíz készletei végesek, nem pazarolhatjuk az öntözővizet sem, csak azért, hogy zölden pompázó kertünkben gyönyörködhessünk.

Az öntözőrendszer kialakításakor már a tervezés során ügyelünk rá, hogy a kertépítés során kiválasztott növények ne igényeljenek extra gondoskodást. Büszkén állíthatjuk - és ezt elégedett ügyfelek visszajelzései is igazolják, hogy ezen a területen képesek vagyunk maradandót alkotni. A megrendelővel minden apró részletet egyeztetve, a hely sajátosságait is maximálisan kihasználva és tekintetbe véve végezzük el a kertépítést, és ezzel párhuzamosan a locsolórendszer telepítését.

Az alkatrészeinek kiválasztásában a magas minőség döntő szempont, hiszen itt is érvényes a szabály, a látszólag kedvezőbb árú termékben kétszeresen is csalódhatunk. Egyrészt pénzt dobunk ki az ablakon, mert a hamar elhasználódott alkatrészeket cserélni kell, ez plusz költség anyagárban és munkadíjban egyaránt, és környezetvédelmi irányelvek ellen is vétünk, mert hulladék keletkezik, amelyet ha bölcsebben választunk, el is kerülhetnénk. A javaslatunk az, hogy a minőségi alkatrészeken a beépített öntözőrendszer esetében semmiképpen se spóroljon. Az általunk felhasznált alkatrészekre, elemekre nyújtott több éves garancia a magas minőségre való biztosítékot garantál.

Ajánlott oldalunk a HATÉKONY ÖNTÖZŐRENDSZER

!Megoldjuk fű alatt

Melyik évszakban ideális az öntözőrendszer telepítés?

Valójában felhasználói szempontból nézve minden évszakban meg van az előnye a berendezés telepítésének, hiszen a későbbiek folyamán már csak élvezni fogjuk számtalan előnyét. Viszont mégis minden évszaknak meg van a sajátossága ebből a nézőpontból is.

•  Tavaszi telepítés

Ez a leggyakoribb, mivel ilyenkor van a kerttulajdonosoknak és a kertbarátoknak a legnagyobb affinitásuk arra, hogy a zöldkörnyezetüket bővítsék és általánosan szebbé tegyék. A növényzet szempontjából nézve teljesen ideális a kora tavaszi telepítés, hiszen a könnyű kerti beavatkozás szinte azonnal regenerálódik! Ezt természetesen a precíz öntözés is felgyorsítja.

Viszont fontosnak találom megemlíteni a tavaszi telepítéssel kapcsolatban azt, hogy a profi öntözőrendszer telepítő csapatok, ahogyan a kertépítők általában ilyenkor már hónapokra be vannak táblázva munkákkal. Gyakorlatilag az előző évből átcsúszott, valamint a téli megállapodásokból összejött munkák nyárig lefoglalják a szakmát.

Ha tehát azt szeretné, hogy tavasszal építsék be a kertjébe az öntözőberendezést, akkor jó előre gondolkodjon!

•  Nyári telepítés

A kerti növényzet tekintetében egy gyors és kisebb beavatkozás jelentős és visszafordíthatatlan változásokat nem okoz. Mindez nagyon hamar rendbe is jön az öntözőrendszer működébe lépését követően. Az új kertek építésénél pedig elhagyhatatlan, hiszen a gyepszőnyeg, de más növények is ilyenkor rengeteg vizet igényelnek, amit már a megépített rendszerből kapnak meg.

Vannak olyan kivitelezéstechnikai sajátosságok is, amit a kánikulához igazítunk. Ilyen például az, ha kész kertben szükséges gyeptéglával kiemelni az árkot. A gyeptégla a kánikulában ugyanis nagyon gyorsan zsugorodik annak következtében, hogy elveszíti a víztartalmát. Így tehát ilyen esetekben minden egyes zóna úgy húzunk le, hogy az árokba azonnal visszahelyezzük a gyeptéglát, megelőzve azt, hogy összezsugorodjon!

Ennél az évszaknál már kicsivel könnyebb lehet a dolgunk, bár a nyár kánikulai időszakában a telepítés nagyon keserves munka, hiszen nagyon sok esetben egy épülő környezetben zajlik, ahol igen kevés az árnyék. Nem minden telepítő dolgozik ilyenkor és a kertépítők is nyáron szeretnek nyaralni.

•  Őszi telepítés

A kora őszi és a késő őszi telepítésnek is egyaránt meg vannak az előnyei. Míg a kora őszi telepítésnél a növényzet még képes regenerálódni a tél beálltáig, addig a késő őszi telepítésnél pedig már megbolygatott növényzet gyakorlatilag alvó állapotba került. Kerti szempontból semmi kényszerítő erő nincs ilyenkor, hacsak nem a közelgő mínuszok beállása. Nagy előnye, hogy a tavasz beálltakor már csak indítani kell az öntözőrendszert!

Fontos elmondani, hogy az építőipar is igyekszik még ősszel befejezni a házak építését, ezért sok olyan megkeresés van, ahol az építkezés után szeretnének már gyorsan a végére járni a beköltözők és megépíteni a kertet is. Frekventált időszaknak tekinthető.

•  Téli telepítés

Sokak számára még furcsán hangzik, hogy télen lehet kerti munkákat végezni! Lehet és szoktunk is! Nagyon sok olyan munka van a kertépítésben, ami elvégezhető télen is, sőt még előnyei is vannak. Ilyen például az öntözőrendszer telepítés is. Bár mindenképpen két-három ütemben kivitelezhető, de az első ütemben a munka 90%-a elvégezhető, ha nincsenek olyan mínuszok, amelyek a föld átfagyásához vezetnek.

Ha már sok munka el van végezve a tavasz előtt, akkor tavasszal már csak a végső simítások, illetve a növényültetés és növénytakarás marad hátra. Előnye még az is, hogy ilyenkor valamivel jobb árakat tudunk adni, így mindenkinek megéri!

Ajánlott oldalunk az ÖNTÖZŐRENDSZER TELEPÍTÉSE

 !Megoldjuk fű alatt  

 

Miben segíthetünk?
Kérjük válasszon
Öntözőrendszer
Gyepszőnyeg
Kertépítés
Kertfenntartás
Kerttervezés
Kerti tó
Helyszín, országrész?