Ajánlatkérés

Mi az automata öntözőrendszer?

Mi az automata öntözőrendszer?

 

Az automata öntözőrendszer a kertünkben szinte láthatatlanul beépített önműködő berendezés, amely a felhasználójának felügyelete nélkül öntözi meg a kertet. Pontosan a kert adottságaihoz van tervezve, ezáltal a legnagyobb hatékonysággal képes működni.

!Megoldjuk fű alatt

                                    

Hogyan működik az öntözőrendszer?

    

Az automata öntözőrendszer a talajba leásott vízcsőrendszer, amely a kert adottságainak és a vízhozamnak megfelelően szakaszokra van felosztva, amit zónáknak nevezünk.

A zónák vízcsőrendszerére különböző szórófejeket, csepegtetőcsöveket, illetve mikroszórókat csatlakoztatunk a földfelszín alatt vagy felett a kívánt helyeken. Egy zónára általában egyféle öntöző elemek csoportját szereljük a különböző vízkibocsájtási képességük miatt.

Az így kialakított zónákat köröknek is hívjuk. Ha tehát négy körös locsolórendszerről beszélünk, annak négy zónája van a kertben kialakítva.

A víz a szelepek vezérlésével jut el a zónákba, és az adott zóna öntöző elemeiből pedig az öntözendő területre. Az elektromos szelepeket egy elektromos vezérlőegység nyitja/zárja el, amit vezérlő automatikának vagy vezérlőegységnek nevezzük.

A szórófejek a víznyomás hatására emelkednek ki a felszínre, és a beállításuknak, valamint a beprogramozott időnek megfelelően öntöznek. Ugyanígy a víznyomás hatására csepegtet a csepegtetőcső és porlasztva teríti a vizet a mikroszóró is.

Az eső és fagyérzékelő kikapcsolja a vezérlőegységet, ha esőt vagy fagyot érzékel, és újraindítja, amikor az szükséges. Ennek okán az öntözőberendezés nem öntöz esőben, illetve +2 C alatt.

Ajánlott oldalunk az ÖNTÖZŐRENDSZER TULAJDONSÁGAI

!Megoldjuk fű alatt

                                 

Milyen előnyei vannak az automata öntözőrendszernek?

Az egyik barátom és ügyfelem szerint az automata öntözőrendszer a leghatékonyabb háztartási berendezés, ami számára a legtöbb előnnyel jár. Szerinte jóval több a pozitív hatása, mint amivel ő elsőre számolt.

A tapasztalatom az, hogy a legtöbb megrendelőm egy, vagy ritkán két problémáját szeretné megoldani, amikor beszerelteti az ezt a berendezést a kertjébe. Csak a későbbiekben hallom vissza tőlük azt, amit addig meg sem hallottak tőlem, amíg saját bőrükön nem tapasztalták.

Az automata öntözőrendszer előnyei

A megrendelők körében talán a legnagyobb közös nevezője a berendezés használatának az az elvárás, hogy a kert szép, egészséges, és könnyen fenntartható legyen. Ennek az alapvető esztétikai és funkcionális igénynek kielégítése az, ami a fő feladata az automata öntözőberendezésnek.

Egy másik igen fontos előnye az, hogy képes úgy megöntözni a kertet, hogy nem igényel semmilyen emberi felügyeletet. Tehát a mai világban egyre fontosabbá váló időt spórolja meg nekünk, ezáltal szabadidőt biztosít a számunkra. Egy átlagos méretű igényes kert öntözési kielégítésére egy forró nyári napon akár 3-4 órát is rá lehet fordítani.

Ez a kerti vízkibocsájtó rendszer nem csak a kert legtöbb időt felemésztő munkáját lehet teljesen kiváltani, de az ebbe fektetett fizikai energiát is. Mivel az optimális öntözési időpontok megegyeznek azokkal az időpontokkal, amikor mi emberek pihenni szeretünk, ezért meglehetősen kényelmes megoldás is.

Nagyon takarékos, hiszen a kertre szabott egyedi kialakításának, valamint a professzionális fejlesztéseknek köszönhetően minden más öntözési megoldás közül az automata öntözőrendszer használja fel a legkevesebb öntözővizet. Alternatív, vagy természetes vízforrásra is ráköthető.

Rejtett beszerelésének köszönhetően nem zavarja, semmilyen módon sem korlátozza a kert használatát. Ez vonatkozik az esztétikai szempontokra is.

Nagyon kedvező és kellemes hatásokat érhetünk el a kertünk klímájában, ami elsősorban nyáron fejti ki a hatását. Ez a jóval tisztább - por és pollenmentes -, valamint a jóval párásabb levegő formájában jelenik meg.

Ajánlott oldalunk az ÖNTÖZŐRENDSZER TULAJDONSÁGAI

!Megoldjuk fű alatt

 

                                    

Miben segíthetünk?
Kérjük válasszon
Öntözőrendszer
Gyepszőnyeg
Kertépítés
Kertfenntartás
Kerttervezés
Kerti tó
Helyszín, országrész?